Tornar

Reus, BCN, Madrid, Waterloo


L’eslògan Reus, París, Londres fou encunyat a la nostra ciutat en el Segle XVIII atesa l’expansió demogràfica, social i econòmica del nostre territori. Sobretot gràcies a l’auge vitivinícola – de la vinya i dels seus derivats – que es va convertir en un dels sectors claus de la recuperació econòmica i que va permetre la creació d’un dels aforismes que encara avui dia utilitzem per explicar allò que vam ser.

 

L’eslògan Reus, París, Londres fou encunyat a la nostra ciutat en el Segle XVIII atesa l’expansió demogràfica, social i econòmica del nostre territori. Sobretot gràcies a l’auge vitivinícola – de la vinya i dels seus derivats – que es va convertir en un dels sectors claus de la recuperació econòmica i que va permetre la creació d’un dels aforismes que encara avui dia utilitzem per explicar allò que vam ser.


El laboratori en què s’ha convertit la política passa avui per Reus, aquest cop, en forma de situacions que marquen tendència, que marquen la política i tenen el seu reflex en les tertúlies de Madrid i Barcelona. Els partits polítics generalistes s’han convertit en un reality show, mostrant l’absència de democràcia interna. Manen els seus líders i imposen les seves regles, i, qui molesta se l’aparta.
L’objectiu d’aquests líders és vèncer a qualsevol preu. El seu objectiu no és el servei al ciutadà, no és la resposta a les necessitats del conjunt de la societat, d’erradicar les debilitats del sistema econòmic i potenciar les seves virtuts.

A la nostra ciutat hem vist com s’iniciava una crisi oberta a Ciutadans Reus. Formació que iniciava un dilluns negre quan «li tallaven el cap» al seu portaveu municipal, defenestrat com alcaldable juntament amb altres dels regidors proposats, en una espiral que es potenciava amb la tupinada en forma de «pucherazo» a favor d’una candidatura oficialista d’aquesta formació, esdevingut a Castella i Lleó. Crisi qualificada de suïcidi electoral por algun mitjà. Juan Carlos i resta de regidors, teniu el meu suport en aquest afer. Heu estat valents en denunciar una presumpta irregularitat del vostre partit.

Però també hem pogut comprovar com el suïcidi electoral, no ha estat una exclusiva de Ciutadans. Entrava en escena En Comú i Podem, que trencaven el seu acord per concórrer en una llista unitària per les divergències internes en Podem i la seva negativa a anar de la mà de formacions investigades per corrupció –fet que trobo lloable per la seva part i transmeto el meu suport al Francesc Roig–, en al·lusió als problemes d’en Comú i els seus integrants imputats i assenyalats per les extensions del cas Innova, que per cert contribuïm a defensar en els Jutjats des del nostre partit Ara Reus i que vam denunciar en el seu dia.

Des de Waterloo s’ha imposat una llista fratricida que ha desembocat en una estampida de votants del PDeCAT (actual Junts x Catalunya/Reus o La Crida o com es diguin) deixant al partit hereu de l’antiga Convergència Democràtica en una complexa situació. Sotmès a tensions internes, amb una militància desmotivada, orfes de partit que els representa i un electorat ostatge de moltes preguntes sense respondre, sense oblidar la situació de bloqueig que impedeix l’exercici real de la política: aquella que resol problemes i s’anticipa a les necessitats del ciutadà. Tot el meu suport a aquesta militància i simpatitzants que ens podreu trobar el proper 26 de maig.

I a la bancada socialista hem vist com els afins a Pedro Sánchez prendran part d’unes llistes electorals que en bona part no han estat ratificades per les bases del seu propi partit, amb l’objectiu d’arraconar a tots aquells que no són de la «confiança del President» i al seu comitè federal. Des de la nostra posició sempre hem donat suport a les inquietuds i necessitats exposades pels militants socialistes catalans amb l’objectiu de millorar Reus.

Tot això, en una atmosfera irrespirable amb massa tensions a les quals se suma el judici del procés, el desafiament amb la Junta Electoral Central, la utilització de la política en forma de símbol i no com eina o instrument per fer accions de govern, les eleccions generals de Madrid...

I què és la política sense l’exercici de solucions per al ciutadà? Un mal espectacle. Un mal eslògan. Contrari als supòsits pels quals diàriament treballem des d’Ara Reus, en el nostre compromís per oferir el millor servei als nostres veïns, com hem anat fent durant els darrers anys a l’Ajuntament de Reus al capdavant de les regidories de Recursos Humans, Esports, Medi Ambient, Aigües de Reus i Ocupació. Àrees que ens han permès gestionar escrupolosament el prop del 40% del pressupost municipal.

Aquesta és la nostra vocació, instal·lada en el concepte de política necessària que obre les portes a tots aquells que es mostrin identificats amb aquest concepte de servei públic, i una mica més: amb una formació política estable, un projecte municipalista pensat per a la ciutat i per al ciutadà, dirigit per Reus i des de Reus, sense interferències, transversal, plural, de lideratges compartits i amb la mirada posada en les demandes per a la resolució de problemes i la millora de la qualitat de vida dels ciutadans. Aquesta és sens dubte, una definició ad hoc per Ara Reus.
El nostre lema és Reus, Reus i Reus.



Twitter de @DanielRubio

Facebook

Canal Youtube

Vídeos destacats

#TuEtsReus
Entrevista a Daniel Rubio
II Congrés Ara Catalunya