Tornar

Contra la marginació de Reus, Municipalisme


Recentment s'ha celebrat una reunió de diferents alcaldes del territori a Madrid per traslladar a Foment algunes propostes de millora ferroviària, i abordar el greuge ferroviari i d'infraestructures que ha estat una constant per a la província de Tarragona durant les últimes dècades. De manera particular, per a Reus, una ciutat que la seva àrea d'influència aeroportuària es situava recentment al centre de les crítiques per l'efecte de la sequera d'inversions rebudes.

Tristament i en comparació amb altres àrees com Girona, Reus continua amb un Pla Estratègic bloquejat des de fa més d'una dècada i amb una infraestructura aeroportuària impròpia de la segona àrea metropolitana de Catalunya, com es pot derivar de la seva manca de mitjans tècnics i humans.

Reus no és ni ha de ser menys que qualsevol altra ciutat de Catalunya. No obstant això, no apareix en els milionaris anuncis del Ministeri de Foment més dirigits a ciutats com Girona o a la pròpia Tarragona. Mentrestant, Reus apareix marginada per una inexplicable absència d'inversions que no pot mantenir ja que resta competitivitat i influència a una àrea amb el potencial suficient per consolidar-se com un dels aeroports amb major dinamisme de trànsit de tot Espanya. No sé si es per manca d’influència territorial i perquè des del territori ningú ha reivindicat les nostres necessitats reals.

Són moments per a la reivindicació, on el municipalisme juga un paper imprescindible per demanar les solucions que Reus necessita i que des Ara Reus demanem, com l'estació intermodal projectada al sud de l'aeroport i mai executada, una infraestructura necessària per articular adequadament les connexions de passatgers i mercaderies, amb les altes prestacions del Corredor Mediterrani o el baixador de Bellissens.

Es tracta d'una obra que va ser paralitzada a l'agost de 2010 i que avui dia necessita Reus, per recuperar i protagonitzar de nou el paper que històricament hem tingut com una de les ciutats més rellevants a Catalunya. Des d’Ara Reus així ho entenem i per això, hem passat a l'acció. I de l'acció, a la reivindicació, com farem durant els primers dies de maig en què celebrarem una jornada que hem organitzat al costat de Ferrmed, associació responsable del lobby desenvolupat per unir Europa de nord a sud, mitjançant un corredor ferroviari que connecti les zones de major activitat econòmica i logística, potenciant especialment les connexions de ports i aeroports.

Una jornada impulsada i organitzada per Ara Reus des del municipalisme que comptarà amb la presència del president de Ferrmed, Joan Amorós; per resoldre qualsevol dubte que empresaris i assistents en general tinguin. Amb aquesta jornada, també podrem demanar les infraestructures que aquesta ciutat necessita i sobretot, comptar amb una estimació de la seva posada en marxa d'unes obres amb les que Reus aconseguirà recuperar la posició que la història li confereix, i que fomentarà la seva competitivitat i la dels seus ciutadans. Com Reus mereix. Ara.

 

Daniel Rubio Angosto

Portaveu d’Ara Reus i Candidat a l’Alcaldia de Reus


Twitter de @DanielRubio

Facebook

Canal Youtube

Vídeos destacats

#TuEtsReus
Entrevista a Daniel Rubio
II Congrés Ara Catalunya