Tornar

Des de la ideologia a la gestió eficaç


Els ajuntaments són l'administració més antiga, propera i útil per als ciutadans.

Els ajuntaments són l'administració més antiga, propera i útil per als ciutadans. No només resolen els seus problemes diaris, els més urgents, sinó que també proporcionen la major part de les solucions i serveis que els ciutadans necessiten. Corporacions que ofereixen diferents models en la seva relació amb els ciutadans que van des de les més fortes de països com Dinamarca, a posicions més intermèdies representades per països com França o Itàlia, a les corporacions locals més febles, com és el cas de l'Estat espanyol.

Són aquests models de gestió, els models nòrdics, els que històricament han assolit un major nivell de despesa i de gestió de nous serveis que garanteixin desenvolupament local i benestar per a la comunitat. Tema a part mereix la qüestió competencial dels governs locals, en la qual també hi ha diferències pel que fa al pressupost gestionat, i on de nou hem de prendre com a referència els exemples nòrdics, amb més competències i més pressupost, partint del sentit comú, ja que els consistoris són l'administració més pròxima al ciutadà, a la qual es recorre amb més freqüència i la que coneix i resol els problemes que l'afecten.

Aquest és el format de gestió d'Ara Reus: un equip que treballa per al ciutadà, per a respondre les seves necessitats i comprometre's amb les propostes que passin per la qualitat en els serveis i per la possibilitat de comptar amb municipis amb una oferta de serveis transversal, eficaç i ben gestionada en l'econòmic. És el nostre exemple i podem demostrar-ho amb els resultats d'una legislatura que finalitza i que ens ha permès tramitar el 40% del pressupost de Reus, a través d'àrees rellevants i especialment sensibles per al ciutadà, com ocupació, recursos humans, esports o medi ambient, i que ha servit per a demostrar que ens importa el ciutadà per damunt d'altres consignes.

Ens importa la gestió, ja que d'aquesta depèn el benestar social. I ha estat el ciutadà qui, un any més, ha valorat positivament la nostra gestió, amb exemples com l'excel·lent valoració ciutadana d'Aigües de Reus o d'aquells que han participat dels programes d'inserció laboral. En tot moment, hem anticipat la gestió i la satisfacció dels ciutadans a d'altres qüestions d'índole potser més política.

Aquesta és la nostra vocació i des d'aquesta vocació hem arribat cada dia a més municipis com Castellvell, Altafulla, El Vendrell, Sabadell, Lleida i molts altres -fins a una trentena- en què ja tenim presència. Els resultats així ho avalen, en gairebé totes les àrees de gestió, i això només és el començament. Serà molt més amb la vostra confiança.Twitter de @DanielRubio

Facebook

Canal Youtube

Vídeos destacats

#TuEtsReus
Entrevista a Daniel Rubio
II Congrés Ara Catalunya